ASTERI (Minotaure)

Paper. 2015

El minotaure (Μινόταυρος), o Brau de Minos, fou un monstre que tenia cap de toro i cos d’home. En realitat, es deia Asteri, o Asterió, i era fill de Pasífae, esposa de Minos, i d’un toro enviat per Posidó. Minos, espantat i avergonyit al veure néixer aquests monstre fruit dels amors contranatura de Pasífae, va manar a Dèdal construir un immens palau format per un embolic de sales i corredors en el què ningú fos capaç de trobar la sortida, excepte Dèdal. Allà va tancar al minotaure, i cada any li oferia en sacrifici a set joves i set donzelles que la ciutat d’Atenes li pagava com a tribut. Teseu fou un dels joves que va entrar al laberint de manera voluntària i, gràcies a l’ajuda d’Ariadna, va aconseguir no només matar al monstre, sinó també trobar el camí de sortida del palau.

Diccionari de mitologia grega i romana. Jordi Parramón i Blasco. 1997

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s